Să ne rugăm pentru prietenia și buna înțelegere a popoarelor ortodoxe, pentru unitatea creștinilor și pentru deschiderea lumii către Hristos-Logosul dumnezeiesc!

marți, 21 februarie 2012

Seara "Tarkovski" la Parohia Sf. Parascheva si Sf. Genoveva din Paris/ Andreï Tarkovski - Soirée catéchèse-film à la Paroisse "Sts Parascève et Geneviève" de Paris

Parohia Sf. Parascheva si Sf. Genoveva din Paris (Eglise Saint Sulpice) vă invită Joi 23 februarie 2012, la orele 18:30, la o seară din ciclul "cateheză-film", cu criticul de film Elena Dulgheru. Seara este dedicată anului omagial Andrei Tarkovski (80 de ani de la naştere). Va fi vizionat şi comentat filmul "Andrei Rubleov".
 
Jeudi 23 février 2012, la Paroisse "Sts Parascève et Geneviève" de Paris, à partir de 18h30 vous invite a une soirée catéchèse-film : Andreï Roublev, de Andreï Tarkovski, animée par Elena Dulgheru, critique de film.


Detalii pe situl Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Filmul şi prelegerea vor avea traducere in limba franceză.
 


Un comentariu:

Donkeypauas spunea...

În primul număr al revistei CINEMA (ianuarie 1963) exista un articol despre "Copilăria lui Ivan" şi menţiunea că se pregătea un film despre Andrei Rubliov. Scanarea se poate descărca de pe blog.