Să ne rugăm pentru prietenia și buna înțelegere a popoarelor ortodoxe, pentru unitatea creștinilor și pentru deschiderea lumii către Hristos-Logosul dumnezeiesc!

duminică, 4 octombrie 2015

O Șeherezadă din Carpați: Mirona-Ioana Tatu


Azi am ascultat, la Casa cu Rost din București, o adevărată Șeherezadă carpatină: regizoarea, actrița și povestitoarea sibiancă MIRONA-IOANA TATU. Sensibilă și fascinantă, înțeleaptă și credincioasă, Mirona-Ioana Tatu a adunat povești din toate colțurile lumii, din toate timpurile și de toate genurile, inclusiv creații din propriile caiete literare, dar și din paterice, cărora le dă viață în cadrul unor recitaluri scenice actoricești unice în România. 

Spectacolele ei te țin cu sufletul la gură ore în șir, pentru a te transporta într-un alt timp, acela al poveștilor, și într-o altă stare a duhului, acolo unde visele devin realitate, iar oamenii, mai buni și mai frumoși. Pot fi ascultate săptămânal la emisiunea ei 1001 de povești de înțelepciune pentru tineri de toate vârstele”, de la Radio Reîntregirea - Alba-Iulia.  

Unicitatea Mironei în spațiul teatral românesc este că ea nu își citește poveștile, ci, la fel ca Șeherezada, ca Ion Creangă și ca menestrelii de odinioară, le știe pe de rost și le interpretează cu un profesionalism  actoricesc de primă clasă (educația ei teatrală și coregrafică își spun cuvântul), cu o prospețime, plastică a vocii și gesticii unice, care îi vor încânta pe spectatorii de toate vârstele, dar în special pe copii. 

Ce bine că mai există astfel de oameni, OAMENI-POVESTE, care dau trup și suflet viselor purității, pe care cei mai mulți dintre noi le-am abandonat!

Fotografii și înregistrări de la recital vor putea fi găsite pe paginile de fb ale Casei cu Rost și ale Librăriei Sophia.  

Niciun comentariu: